Zoeken rondom postcode

U bevindt zich hier:    
camping taniaburg

camping taniaburg

7.7 / 10.0
(1 stem)
Vierhuisterweg 72
8919AH Leeuwarden
Nederland

Toon telefoonnummer, website en email adres...
Telefoon: (+31) 0582662246
Website:
E-mail adres: Stuur een berichtcamping@concepts.nl
53.2203455.787604
1 3.8615384615385 2 7.7
Gemiddelde waardering uit 1 stem

Bedrijfsomschrijving

Historie

De boerderij bij de camping staat op historische grond. Al halverwege de 16e eeuw was er sprake van de State Taniaburg met een bijbehorende boerderij. Op de plaats van deze oude boerderij werd in het jaar 1839 een nieuwe kop-hals-romp boerderij gebouwd.

Tegenwoordig ligt de boerderij ongeveer 100 meter ten noorden van de stad Leeuwarden. Rond 1990 is ten noorden van Leeuwarden een bos aangelegd van ongeveer 100Ha met fraaie waterpartijen. De camping ligt dus aan de rand van Leeuwarden, in een bos en aan het water. De camping heeft vijftien staanplaatsen, een trekkersruimte en 2 appartementen.
Schilder- en tekencursus


Bij de op een terp gelegen boerderij Taniaburg ligt een camping aan het water waar plaats is voor 15 ruime kampeerplaatsen. In een groene, waterrijke omgeving dicht bij de stad Leeuwarden. Ook is er een trekkersruimte beschikbaar voor vier personen.

De camping is uitstekend te bereiken met de kano vanaf de Dokkumer Ee. Bovendien ligt de camping praktisch op de route van de elfsteden fietstocht en de LF3 Rietlandroute. Op loopafstand van de camping is een winkelcentrum.
Faciliteiten

De 15 kampeerplaatsen hebben de beschikking over een elektra aansluiting. De sanitaire voorzieningen zijn opgedeeld in één ruimte met vier toiletten en een chemische stortplaats en één ruimte met wasgelegenheid. Deze is gescheiden voor dames en heren. De wasgelegenheid bestaat uit vier douches en zeven wastafels. De sanitaire voorzieningen zijn vlakbij en goed en snel te bereiken vanaf het kampeerterrein en de trekkersruimte. Bovendien zijn er geen extra kosten verbonden aan het gebruik van warm water voor de afwas of de douche.
Trekkersruimte
Op de camping is sinds dit jaar een nieuwe trekkerhut gebouwd. Deze is gerealiseerd op het campingterrein met een uitzicht over de camping en het meertje.

Kenmerken

Aangesloten bij:
ACSI
ANWB
Vekabo
Algemene voorzieningen:
Autovrij
Huisdieren welkom
Invriezen koelelementen
Faciliteiten standplaats:
Stroomaansluiting
Ligging:
Aan meer
Beschutting aanwezig
In het bos
Op grasland
Rustig gelegen
Recreatie voorzieningen:
Cafe
Fiets mogelijkheden
Recreatieruimte
Tafeltennis
Televisieruimte
Visvijver
Wandel mogelijkheden
Sanitaire voorzieningen:
Douches warm water
Droogtrommels
Stortplaats chemisch toilet
Toiletten
Wasmachines
Wastafels koud water
Soort camping:
Doortrek- overnachtingscamping
Gezinscamping
Jongerencamping
Natuurcamping
Seniorencamping
Zwemmen
Recreatieplas

Reviews

Plaats een review
|
Bird paradise at Leeuwaarden
Despite the air in the vicinity is the relaxation effect indescribable. A few years ago created the pond, on the outskirts of Leeuwaarden, has become a small bird of paradise developed. Who has the calm, may apply to the rearing of ducks, grebes and Bläshühnern watch the evening to attract another round of the swan family. Fishing can be and with a little patience, you sometimes even a big carp at the Angel. Who but an all-round package is expected wrong. The operator of the place seems a bit scattered, but it has everything under control. He is helpful and courteous. The showers are included in the price, despite the simplicity and clean. Kayaks are on the shore of the lake and each order must go. Parents of small children should probably together with their children at the lake to be. The lake is only Hüfttief and thus can be children of school age are in it. But it is not a classic lake. Because of the idyll of the place is a disgrace to advertise, but this camp I can only recommend. Nearby there are supermarkets and even a camping equipment store with a large selection of camping, if you forgot something.
Waardering:
4.0 8.0
|
Prachtige camping in leeuwarden
Waardering:
5.0 10.0

Plaats een review

In de buurt gevonden

B&B taniaburg(7.8/10.0)0km
Leeuwarden - Vierhuisterweg 72
Er zijn twee fraaie kamers gecreëerd in de oude schuur van de boerderij. De kamers zijn ruim en geven dan ook ruimte voor een gezellige zithoek met televisie, een slaapgedeelte en een eigen badkamer voorzien van toilet en douche. Ook kun je in de kamers gebruik maken van de wifi-internetverbinding....meer...
Algemene voorzieningen: Badkamer, Terras, Wifi, ...
Soort camping: Doortrek- overnachtingscamping, Gastvrij
 
 
2 pers app taniaburg(8.0/10.0)0km
Leeuwarden - Vierhuisterweg 72
Het 2 persoons appartement is in de schuur gerealiseerd en licht aan de camping kant van de boerderij en heeft een eigen terras. Heeft een eigen badkamer met een wastafel, douche en toilet. Een slaapkamer op de eerste verdieping en een woonkamer met open keuken en eettafel. Het 2 persoons bed kan...meer...
Algemene voorzieningen: Kampeerterrein, Parkeerplaats, Speeltoestellen, ...
Soort camping: Mini-camping, Trekkershutten
 
 
5 pers app taniaburg(7.6/10.0)0km
Leeuwarden - Vierhuisterweg 72
Het 5 persoons appartement is in de voormalige melkkelder gebouwd en heeft een mooi zicht op het hofje van de boerderij. Het terrasje dat hoort bij het appartement ligt vlakbij de oude wasplaats. Het appartement heeft een eigen badkamer met een wastafel, een douche en een toilet/ Een slaapkamer met...meer...
Soort camping: Trekkershutten
 
 
Camping De Kleine Wielen(7.6/10.0)6.1km
Leeuwarden - De Groene Ster 14
Algemene voorzieningen: Campinggas, Huisdieren welkom, Kiosk, ...
Soort camping: Doortrek- overnachtingscamping, Gezinscamping, Natuurcamping, ...
 
 
Camping "Hiddema-State"(8.4/10.0)6.3km
Hempens - Suderbuorren 6
 
 
Recreatiebedrijf de Blikvaart(7.8/10.0)9.4km
Sint Annaparochie - Hemmemaweg 12
Onze gezellige Boerderijcamping aan de 11-stedenvaarroute ligt dicht bij de winkelplaats St.Annaparochie. De camping heeft 45 staanplaatsen. Er zijn veel voorzieningen voor de kinderen. Op de camping zijn 2 vakantiewoningen te huur. In de voormalige boerderijwoning is een groepsaccommodatie...meer...
Algemene voorzieningen: Barbecueplaats, Huisdieren welkom, Invriezen koelelementen
Soort camping: Doortrek- overnachtingscamping, Paardencamping, Watersportcamping, ...
 
 
Sudduunt(8.0/10.0)9.9km
Berlikum Fr - Hofsleane 76
 
 
Recreatiecomplex "Mounehiem"(7.8/10.0)10.4km
Burdaard - Hellingpad 22
 
 

Plaatsen in de buurt

Berlikum Fr - Burdaard - Earnewald - Hempens - Jislum - Marrum - Sint Annaparochie - Slappeterp - Warten - Wier

Zoek camping

De beste campings

Recensies campings

Veel gestelde vragen

Camping-Wijzer.Net is onderdeel van Xind Media - Privacy verklaring - Aanmelden - Contact